İZMİR'den İHSAN Bey'in Bağdadı ve Filo Güvercinleri

Konusu 'Küme ve karışma kuşları' forumundadır ve ihsan AYDIN tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. hasan63urfa

    hasan63urfa New Member Üye

    İhsan bey sn eklediklerinizde güzel hayrını görünüz.
    paylaşımınız için teşekkürler
     
  2. urfalıfatih

    urfalıfatih Active Member Üye

    İhsan abicim son eklediğin bağdadi çok güzel keşke teleklerinde beyaz olmasaydı muhteşem olurdu.Yerinde olsam düz bir bağdadi ile eşler kanat sorununu çözmeye çalışırdım.Önerimdir yanlış anlaşılmasın lüten.
    Saygılarımla urfadan fatih.
     
  3. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Zeynal teşekkür ederim abicim daha güzelleri sizin olsun.[hr]
    Fehmi sağol abicim,Allah sana daha iyilerini nasip etsin.[hr]
    Teşekkür ederim Hasan bey sağolun.[hr]


    Fatih bey teşekkür ederim,zaten şu an sizin dediğiniz şekilde çiftliler,genelde kapalı veriyorlardı bu sefer bu farklı oldu,nasip bakalım.
     
  4. fener63

    fener63 Member Üye

    İhsan ağbey iyi günlerde besleyesin.Tüylerince ömürleri olsun.
    Şanlıurfadan abdullah çaycı
     
  5. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Abdullah bey teşekkür ederim,Allah razı olsun.
     
  6. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Göğ Alaca Bağdadı Yavrularım
    [​IMG][hr]
    [​IMG]
     
  7. ZEYNAL YÖRÜK

    ZEYNAL YÖRÜK Konuk Konuk

    maşallah ihsan abi çok güzel yawrular. tüyü başına hayrını gör.. bu kuşların genelleme olarak fıyat ortalaması ne kdar acaba ? sadece ssenınkıler deyıl ha abım.. genel olarak..
     
  8. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Zeynal sağol abicim,bu kuşlara fiyat konusunda genelleme yapmak çok zor,ama bağdadılarda renk olarak en çok tutulan renklerden birisi bu göğ alacalar,sarı ve kırmızı alacalar sonrada kara alacalar geliyor,fizik olarak bu yavrular çok iyiler eğer renklerini açarlarsa daha iyi olucaklar,köstümleride fena değil,bakalım nasip.
     
  9. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    İhsan abi maşallah göv alaca bagdadı yavrularını çok begendim keşke karın altlarıda mavi olaydı ama zamanla tüyden sonra iyi olacaktır.zaten bir kuş 2 kez üst üste tüy döktükten sonra iyileşir şuan bile çok iyiler.abi sen o kuyruk beyazlardan bol bol üret bence onların renk rengi olsun sende onlara bayıldım
    Zeynal fiyat sormuş iyi bir bagdadı herzaman pahalıdır zeynal ama özellikle ihsan abimizinde belirttigi gibi göv,sarı,kırmızı,siyah alacalı bagdadılar herzaman para ediyor yalnız damarına göre ve desenne göre dahade degişebilir.gecen urfada mesala komsum aldı sarı alaca bagdadı halepli tek erkek 300 tl deseni kötüdü. ama kahvede baska bir arkadaş tek bir dişi aldı göv alaca 1000 tl ye.fiyatlar konusunda tek renkler biraz daha uygun ama çok iyi bir damar bagdadıyı büyük paralara alırsın kısacası 20 çift bagdadı sana 6 ayda bir araba getirir:):)
     
  10. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Fehmi sağol abicim,Allah sana daha iyilerini versin,Zeynal abim kuşun özelliklerine fiziğine duruşuna gagasına burnuna boyun uzunluğuna ve boyun inceliğine renk netliğine kostümüne ve tabiiki soyuna bakılarak fiyat değerlendirmesi yapılıyor,birde şunu belirtmek isterim tabiiki alacalar en değerlileri fakat öyle düz renkli olanlar var benim gözümde alacalar kadar değerli,ben kırmızı ve kara alaca konusunda hedefime ulaştım çok şükür,gövler ilk yavrularım,Allah nasip ederse hedefim sarı alaca üretmek bir tek akkuyruk yavru aldım sarı bakalım zaman ne göstercek,tüm arkadaşlarımızın gönlüne göre yavrular almasını dilerim.
     
  11. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    abi benim fikirlerimi kimse begenmez hani herkes çok bilmiş muhabeti ederler kuşculukda bilirsin ben sana kardeşin olarak nacizane bir fikir sunacagım 2 çift bagdadı al mesela söyle et bir çift beyaz olsun bir çift sarı olsun bunların eşlerini degiştir ve dişi sarıya erkek beyaz eşle.erkek sarıya dişi beyaz eşle. sonra dişi beyaza sarı erkek eşle ve erkek beyazdada dişi sarı eşle ve yavru almaya bak eger desensiz alaca alırsan gel en dersen de ben 3 yıl önce siyahlara bunu denedim keşpir bagdadı ürettim bir çiftten hep keşpir attı digerlerindende ayna kuyruk gibi müsevet kanatlı bagdadılar aldım ben dayımdan ögrendim bu tür eşlemeleri ve dayım hep derdi alacalı yavru almak istiyorsanız filo ırkında özellikle desen istiyorsanız bu sitemi uygulayın ben bu sistemi çiceyede uyguladım tuttu.baska ırklarada istersen dene dayım 83 yasında öldü . 73 yıl kus besledi 10 yasında basladı bilgileri hep ihtiyacıı görmüştür.
     
  12. ZEYNAL YÖRÜK

    ZEYNAL YÖRÜK Konuk Konuk

    ihsan abi fehmi ikinizede teşekkür ederim benı aydınlattıgın için... ben bu kuşlardan anlamadıgım ıcın merak edıyorm ve sız degerlı abılere soruyorum. anca bu şekilde detaylı bılgı edınebılırım... teşekkürler.
     
  13. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    sen sor yardımcı oluruz sana zeynal şimdilerde pe bagdadım olmasada az çok anlarım. ama ihsan abi ustamızdır son söz onundur.
     
  14. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Zeynal bilgi verebildiysek ne mutlu bize,Fehmi usta değiliz daha abicim öğrenceğimiz çok şey var,ilginize teşekkürler beyler.Allaha emanet olun.
     
  15. urfalıfatih

    urfalıfatih Active Member Üye

    İHSAN ABEY GÖV ALACALARIN ON NUMARALAR TÜYÜNCE HAYRINI GÖR
     
  16. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Fatih bey teşekkür ederim,Allah size daha iyilerini nasip etsin.
     
  17. kuscu34

    kuscu34 New Member Üye

    maşallah güzel bağdadiler. çok seviyorsunuz bu ırkı sanırsam.
     
  18. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    Teşekkür ederim kuşçu34 arkadaşım sağol.Benim merakım bağdadılar diğer filo ırklarındanda birkaç çift besliyorum,bağdadılar gerçekten üretimi zor ve diğerlerinden farklı bir ırk,meraklıyım elimden geldiğince iyilerini beslemeye çalışıyorum.
     
  19. serhanbelli

    serhanbelli Active Member Üye

    ihsan bey kuşlarınız gercekten çok güzek özellikle göv alaca bagdadılar Allah esirgesin hayrını gör...
     
  20. ihsan AYDIN

    ihsan AYDIN New Member Üye

    SN;Serhanbelli arkadaşım çok teşekkür ederim,sağolun.
     

Sayfayı Paylaş