KANARYALARDA YEŞİL BESİNLER VE PRATİK KULLANIMLARI

Konusu 'Kanarya ve saka' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 15 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    Karahindiba ve kuş otu (sıçankulağı) gibi yeşil besinler, tüm yıl boyunca kuşlara verilmesi gereken, buna karşın genelde yaz aylarında bulabildiğimiz, son derece değerli ek besin kaynaklarıdır. Bu besinler özellikle üreme döneminde ve bundan iki ay ÖNCESİNDEN itibaren kullanılmalıdır. Son yýllarda, yeşil besinlerin büyük kısmı, büyük süpermarket zincirlerinde tüm Yıl boyunca satılır hale gelmiştir. Bu besinler arasında brokoli özel öneme sahiptir. Bol miktarda demir içermesinin yanı sıra, oldukça besleyici bir sebzedir. Tüm yıl boyunca kuşlara verilmelidir.

    Kuşlara verilecek Yeşil besinlerin taze ve temiz olmasına çok dikkat edilmelidir. Mümkünse en taze ve yeşilleri seçilip iyice temizlendikten sonra kuşlara sunulmalıdır. Taze besin bulmanın en iyi yolu onları doğal ortamlarından toplamak olacaktır. Kuşlarınızın hoşuna gidecek olan birkaç yıllık koyu renkli besinler değil, o yılın ürünü olan Açık Yeşil renkte olanlardır.

    Genelde pek rağbet edilmeyen sebzelerden biri havuçtur. Oysaki Havuç, oldukça faydalı ve besleyici bir sebzedir. Dilimlenerek, rendelenerek; da yumuşaması için çok az haşlanarak verilebilir ya çiğ. Diğer bir yeşil besin de teredir. Kafesin tabanına bırakacağınız tereden kalanları toplamanız gerekecektir.

    Kuşların Yemekten çok keyif aldıkları sebzelerden biri karnabahar, diğeri ise lahanadır. Dıştaki, yemesi zor, sert kısmı çıkarıldıktan sonra kalan sebze birkaç dilime ayrılıp kafesin tabanına bırakılabilir. Yapraklarına ayrıştırılmış marul da kafes kuşlarının çok sevdiği besinlerdendir. Özellikle kolay tüketilip, rahatça yavruların ağzına kusulabildiği için üreme döneminde kuşlara verilebilir. Ancak% 90′a yakini su olduğu için geri kusulan kısmı oldukça azdır.

    Diğer tür yeşil besinler; ispanak, hindiba, Karalahana gibi çok yıllık bitkilerdir. , Kendi bahçemizde yetiştirildiği takdirde, uzun yıllar boyunca tekrar ekilmek gerekmeksizin Bu tür bitkiler, dış yaprakları kullanılarak bize yeşil besin kaynağı olurlar. Brüksel lahanası da bu tür bitkilerdendir. Oldukça besleyici, faydalı ancak Kuşların dışkısının birkaç gün boyunca oldukça kötü kokmasına yol açan bir besindir.
     
  2. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    bilgi paylaşım için tşkler
     

Sayfayı Paylaş