En Heyecanlı Güvercin İhalesi

Konusu 'Basında güvercin' forumundadır ve güneşbey tarafından 14 Kasım 2014 başlatılmıştır.

  1. güneşbey

    güneşbey Member Üye

    [​IMG]

    Güvercin meraklılarının ilgi gösterdiği açık artırmada, kimi kuşlar 5 liradan kimileri ise 1500 liradan satıldı

    Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde güvercin meraklılarının ilgi gösterdiği açık artırmada, kimi kuşlar 5 liradan kimileri ise 1500 liradan satıldı

    Güvercin Sevenler Derneği binasında düzenlenen mezada, Tekirdağ, Hayrabolu, Keşan, Uzunköprü, Şarköy ve kırsaldaki mahallelerden gelen güvercin severler katıldı.

    Güvercin sevenlerin belirli zamanlarda bir araya geldiğini söyleyen Malkara Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Murat Öktem, yaptıkları toplantılarla güvercinlerini görücüye çıkardıklarını belirterek, “Düzenlediğimiz mezatta özellikle taklacı ve dönek cinsi güvercinlerimiz görücüye çıktı. Dışarıdan katılan dernek başkanlarımızın da getirdiği güvercinler var. Bunlarla birlikte 100’ü geçen kuşların tanesi 5 liradan 1500 liraya kadar el değiştiriyor.

    Amacımız güvercin ırkını geliştirmek, korumak ve sonraki kuşaklara taşımaktır. Mesela taklacı güvercinler uçtukları zaman kendi karakteristik özelliklerine uygun olarak kendi yeteneklerini sergilerler. Bu güvercinin özelliklerinden yalnızca bir tanesi takladır. Uçtuğu zaman kendi yeteneğini sergilemek için 12 özelliği vardır” şeklinde konuştu.

    Derneklerine çok sayıda kişinin üye olduğunu, dernekte pazartesi günü ihale yapıldığını anlatan Öktem, güvercinlerini satmak isteyenlerin burada toplandığını kaydetti. Satışı izleyenler arasında olan bir güvercin meraklısı ise, “Buraya her hafta geliyoruz, burasının ayrı bir heyecanı var. Çevre illerden de onlarca meraklısı olan arkadaşlarımız var. Tempoya kendimizi kaptırınca zaman çok çabuk geçiyor. İçimizden gelen bir sevgi olsa gerek” dedi.
    İHA
     
    hamza bunu beğendi.
  2. hamza

    hamza Member Üye

    Paylaşım için teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş