Yozgat'ta ödüllü güvercin yarışması

Konusu 'Basında güvercin' forumundadır ve furkanahmet tarafından 26 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. furkanahmet

    furkanahmet Member Üye

    Yozgat Kümes ve Kafes Hayvanları Üretim ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen güvercin yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.
    Dernek Başkanı Hacı Mahmut Nida, dernek binasında yapılan ödül töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat’ta ilk defa güvencin yarışması düzenlediklerini söyledi.

    Derneğin faaliyetinin kümes ve kafes hayvanlarını meraklılarına tanıtmak, beslemek ve hayvan sevgisini insanlara aşılamak olduğunu belirten Nida, "Bu yarışmadaki ana amaçlarımızdan bir tanesi de kümes ve kafes hayvanlarını Yozgat başta olmak üzere, çevresindeki vilayetlere Yozgat’ta da bu tür faaliyetlerin olduğunu göstermek" dedi.

    Yozgat'ta en iyi güvercini seçerek diğer iller arasında yapılan yarışmalara katılmak istediklerini anlatan Nida, "2014 yılı içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerden biri de bu oyun kuşlarının yarışmasını düzenlemek oldu. Bu yarışma neticesinde en iyi takla atan, en iyi oyun yapan, en güzel kanat sesi, en yüksekten uçma ve belirtilen noktaya iniş yapması gibi kategorilerle güvercinleri 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olarak belirledik" diye konuştu.

    Yarışmada birinciliği elde eden Abdullah Çakır, amaçlarının yarışmayı geleneksel hale getirmek olduğunu ifade ederek, "Gençlerin sokaklardan, uyuşturucudan, alkolden uzak durmalarını sağlamak istiyoruz. Gençlerimize hayvan sevgisini aşılayıp, topluma yararlı insan olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize. Hayvan sevgisi olan insanların kimseye zarar vereceğini tahmin etmiyorum. Çocukluğumuzdan beri kuşlarla iç içeyiz. Bizi birçok kötülükten uzak tutuyorlar" ifadelerini kullandı.

    Yarışmada, Yaşar Efendi Erkoç'un güvercini ikinci, Yasin Nida'nın güvercini üçüncü seçildi.

    Dereceye giren kuşların sahiplerine kupalarının yanı sıra, birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye ise 500 lira ödül verildi.

    Kaynak : AA
     
  2. hamza

    hamza Member Üye

    Haber için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş