PENGASUS KÖPEKBALIĞI

Konusu 'Akvaryum Ve Deniz Canlıları' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 7 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    Latince Adı: Pangasius pangasius

    Habitatı ve Anavatanı: Hindistanın geniş nehirleri ve çevresi.

    Beslenme Biçimi: Etçil

    Davranış Biçimi: Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

    Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı zor olmakla beraber dişilerin karın yüzgeçleri daha geniş olur.

    Yüzme Seviyesi: Orta

    Üreme: akvaryumda üremesi çok zordur, düz yumurta dökerler.

    Sıcaklık: 22-28 C

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 1 metreyi geçebilir.

    En Az akvaryum Hacmi: 2000 lt

    Su Sertliği: Orta

    pH: 6-7,6

    Genel Yorum: 10 yıl kadar yaşarlar. Köpek balıklarınıa benzerlikleriyle dikkatleri üstüne toplayan Pengasus ilk bakışta göründüğü gibi saldırgan değil aksine kendi haline barışçıl bir balıktır. Görme yetileri azdır, sudaki titreşimleri algılama yeteneği daha ön plandadır. Fazlasıyla tedirgin olması özelliklerinden biridir, çok hızlı ve kontrolsüz yüzerler, korktukları akvaryumdan dışarı atlayabilecek hızlarda yüzerler, camlara, ısıtcıya çarpabilirler. Saklanmaları için Mango köklerinden veya kayalardan oluşan mağara ve kovuklara ihtiyaç duyarlar. akvaryumunuzu ışıklandırdığınızda kısa bir stres yaşayabilirler. Yemlenme konusunda dip yemine ihtiyaç duyabilirler. Bulundukları akvaryumda biyolojik ortam oturmamışsa yiyebiliecekleri yosun olmadığı için beslenme düzeninin granül yemlerle desteklenmesi önerilir. Geniş akvaryumlarda boyları 1 metreyi bulabilir, doğal olarak yaşadıkları bölgede yerli halkın besin kaynağıdır. Üremeleri çok zordur, yumurtlamaları için karanlık bir ortam, bol akıntı ve kovuklar isterler. Yumurtlama işlemi bittikten sonra yumurtalar mutlaka ayrı akvaryuma alınmalıdır.
    Bilgilerin Açıklaması

    Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
    Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
    En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
    En Az akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
    Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
    Geniş havuzlarda 1 metreye kadar büyüyebilen ve Uzak Doğu Asya’da pirinç tarlalarında sofra balığı olarak yetiştirilen Pengasus, aslında akvaryumlar için uygun bir tür değildir; sadece gençken akvaryumda tutulabilir. Görüşü kötü olan bu tür, titreşimleri algılama yeteneğine güvenir. Sürekli sinirli ve kaçmaya hazırdır. Gençken canlı yem gerektiren bu türün yaşlanınca dişleri dökülür ve veje
     
  2. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    faydalı bilgiler için tşkler
     
  3. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    ben tşk ederim dogan
     

Sayfayı Paylaş