Kılıç Kuyruk Balığı (Xiphophorus helleri)

Konusu 'Akvaryum Ve Deniz Canlıları' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 28 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    Latince Adı: Xiphophorus helleri
    Sıcaklık: 20°-28°C
    pH: 7.0-8.3
    Su Sertliği: Sert
    Beslenme Biçimi: Otçul ve Etçil
    Yüzme Seviyesi: Yüzey ve Orta
    Anavatanı: Tüm Orta Amerikanın hafif akıntılı nehirleri.
    Davranış:

    Başka balık türlerine göre orta derecede agresif olmakla beraber, kendi türleri içerisinde baskın olan erkek başka erkekleri hırpalar.
    Cinsiyet Ayrımı:

    Erkekler dişilerden gonopodları vardır ve daha ince yapılıdır. ayrıca erkeklerin kuyruklarının alt tarafı kılıç biçiminde uzamıştır. Kuyrukları ile birlikte erkeklerin boyu 15 cm. (santim)e ulaşa bilir.
    Üreme:

    3 ila 4 aylıkken üremeye hazır’dırlar.Canlı doğum meydana getirirler. Erişkin olan bir dişi maksimum her ay 20 ile 100 civarında yavru oluştura bilir.Kılıçkuyrukların en belirgin özelliklerinden biri ise dişilerin erkeğe dönüşmesi özelliğidir. bulundukları ortamda erkek kılıçkuyruk yok ise baskın olan dişi bir süre sonra erkeğe dönüşür. Bazen de yaşlanmış ve hastalık atlatmış dişiler erkeğe dönüşebilir.
    Genel Bilgi:

    Grup balıklarıdır. En az 4 ile 6 bireyden oluşarak bir grup halinde tutulmalıdır. Grup, 1 erkeğe 5 ile 6 dişi düşecek biçimde guruplaştırılmalıdır. Akvaryum küçükse ise grupta sadece 1 erkeğin olması lazımdır. Çünkü baskın erkek diğerlerini yıpratır. Kılıçkuyruk konusunda bir tür olarak dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, akvaryumun üzerinin kapalı olmasıdır. Akvaryumun üzerini hava oluşturabilecek şekilde ama dışarı atlamalarını engelleyecek biçimde kapatılmalıdır. Bu tür balıklar sıklıkla akvaryumdan dışarı atlayabilirler. Beslenme konusunda yem seçmezler.
     
  2. ibo

    ibo Active Member Üye

    Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş paylaşımınız için teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş