GÜVERCİNLERE TETRA VERMEK

Konusu 'Tedavi Yöntemleri ve İlaçlar' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 26 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    ilaç bilgisi

    Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler » Tetrasiklin

    Her kapsül, 250-500 mg tetrasiklin HCI içerir
    Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu kulak burun boğaz ve alt solunum yolu enfeksiyonları, üriner sistem enfeksiyonları, penisiline dirençli gonore, sifilis, endoservikal ve rektal enfeksiyonlar, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, akne, difteri, kızıl, basilli ve amipli dizanteri, brusellozis, tifüs, trahom, akut antraks, Rickettsia enfeksiyonları, aktinomikozis, mastoidit ve ayrıca pre ve post operatuar profilaktik kullanılması önerilir.

    Tetrasiklinlere aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

    Tedavi sırasında duyarlı olmayan mikroorganizmalar süperenfeksiyon oluşturabilirler. Bu gibi durumlarda ilaç kesilmeli ve etken mikroorganizmaya uygun bir ilaçla süperenfeksiyon tedavi edilmelidir. İlacın kullanımı sırasında hastalarda ortaya çıkabilecek gastrointestinal sistemle ilgili olası yan etkileri önlemek için TETRA kapsül bol miktarda sıvı ile birlikte alınmalıdır. Kullanım sırasında herhangi bir alerjik reaksiyon görülürse ilaç kesilmeli; hasta antihistaminikler, presöraminler, epinefrin türevleri ve kortikosteroidler ile tedavi edilmelidir. Tetrasiklin alan bazı hastalarda fotosensitivite görülebilir. Ciltte eritem görüldüğü zaman ilaç kesilmelidir. Tetrasiklin grubu antibiyotikler uzun süreli kullanımlarda dişlerde kalıcı renk değişikliklerine neden olabilir. Bu nedenle diş gelişimini tamamlamamış (8 yaşından küçük) çocuklarda ve hamilelerde özellikle hamileliğin ikinci yarısından sonra kullanılmaları sakıncalıdır. Tetrasiklinler protrombin aktivitesini baskı altına aldıklarından, antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanıldıklarında bu tür ilaçların dozu azaltılmalıdır. Anne sütüne geçtiğinden tedavi sırasında emzirmeye ara verilmelidir.


    Gastrointestinal sistem: anoreksi, bulantı, kusma, diyare, glosit, disfaji, enterokolit, nadiren özofajit ve özofajiyel ülserasyon görüldüğü bildirilmiştir. Deri ve yumuşak doku: makülopapüler döküntü, eritem ve fotosensitivite. Üriner sistem: tetrasiklinlerin antianabolik etkileri BUN yükselmesine neden olabilir. Aşırı duyarlılık reaksiyonları: ürtiker, anjionörotik ödem, anafilaksi, anafilaktoid purpura ve sistemik lupus eritematosuzda alevlenme. Tetrasiklin kullanımı sırasında hemolitik anemi, trombositopeni ve eozinofili bildirilmiştir.

    Antasidler, kalsiyum ve demir tuzları, magnezyum içeren laksatifler tetrasiklinlerin absorpsiyonunu azaltır. Barbitürat, karbamazepin ve fenitoin ile birlikte kullanıldığında tetrasiklinin kan düzeyleri yükselebilir. Antikoagülanlar ile birlikte kullanıldığında, antikoagülan dozunun ayarlanması gerekebilir. Bakteriyostatik ilaçlar penisilinlerin bakterisid etkisine müdahale edebileceğinden penisilinlerle birlikte tetrasiklinler uygulanmamalıdır.

    İlaç Fiyatı 4.72 TL

    Kendi kullanma sebepbim.
    genelde her keyfini bozan sinen kuşuma kullandım iyi geldi.

    güvercinleriniz keyfini bozduĞu zaman tetra kullanabilirsiniz eczanelerden temin edebilirsiniz.
    Tetra genelde antibiyotik durumlarda tercih edilir kapsul şeklindedir ister sularına karıştırın ister ağız yoluyla verin yalnız ağızdan yuttururken boğazında takılı kalmamasına özen gösterin. Sinen halsiz duran vs kuşlarınızada verebilirsiniz. İyi geldiği söylenmektedir. 2250,500,1000 kapsulleri vardır ağız yoluyla verecekseniz 250 mg yeterlidir. Su kaplarına koyacaksanız ve hasta kuş sayınız fazla ise 1000 mg öneririm.
     
  2. fırat68

    fırat68 Active Member Üye

    emeğine sağlık paylaşımın için teşekkürler
     
  3. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    bence her hasta kuşa tatre verme alışkanlıgı yanlış
     
  4. AHMET ESEN

    AHMET ESEN Active Member Üye

    fehmi sizde pahalı burda 3 ytl :D ben bogazında balgam olan ve keyifsiz olan kuşlarıma veriyorum ve faydasınıda görüyorum özellikle balgam olan hıkırdayan kuşda işe yarıyor.
     
  5. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    fiyat önemli degil iyi olması önemli ahmet
     
  6. sümeyye demir

    sümeyye demir New Member Üye

    ben de tavuk ve horozuma verdim tetra500mg bunun harici her hastalıgı tetra ile tedavi etmek bence de yanlış.çünkü hayvanın iç organlarına antibiyotik yüklemesi yapmış oluruz.bunu yerine vitamin vererk de iyiyleştirebiliriz.
     
  7. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    bazı hastalıklara vitamin fayda etmez antibiyotik şarttır sümeyye hanım
     
  8. sümeyye demir

    sümeyye demir New Member Üye

    haklısınız,antibiyortik gerektiren rahatsızlıklarda elbette vermek lazım.ancak bazen de vitamin yetersizliklerinde de hastalık gibi belirti vermekte..
     
  9. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    sümeyye hanım vitamin takviyesi yapmak iyidir ama aşırısı onunda zararlı en iyisi az öz vermek ilaçları.
     
  10. sunay

    sunay New Member

    Arkadaşlar antibiyotik konusununda çok önemli bir noktayı atlamayalım her antibiyotik her hastalığa iyi gelmez aksine yalnış antibiyotik mikrobun daha çok üremesine neden olur ve antibiyotik tedavisi yapıyorsak kesinlikle kümeste taş ve ya grit bulundurmayalım ayrıca kullanılan içme suyu en az 24 saat dinlenmiş su olmalı bunu vitamin uygulamasındada yaparsanız iyi olur sebebine gelince taze şebeke suyunda klor vardır ve bu klor kullanılan ilaçların etkilerini %50 azaltır anlıycanız fayda göremezsiniz.Keşke hastalıklar olmasada bu ilaçları hiç kullanmasak amma iyi olurdu dimi:)
     

Sayfayı Paylaş