atlet hayvanlar

Konusu 'Hayvan Resimleri & Bilgileri' forumundadır ve p a r s tarafından 27 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. p a r s

    p a r s New Member Üye

    Deve yavaş hareket eden, fakat zor çöl şartlarına mukavemet edebilen bir hayvandır. Yük taşımak için yaratılan bu hayvan yarım ton ağırlığında bir yükle, günde 50 km. yol alabilir.

    Uzun, kuvvetli kaslara sahip, arka bacakları oldukça değişik bir kanguru da başlı başına bir hilkat mucizesidir. 90 kilogram ağırlığındaki vücudunu havaya kaldırıp 8 metrelik bir engeli aşabilir. Kanguru havada iken, kalın kuyruğunu hem dümen olarak, hem de denge sağlayıcı olarak kullanır.

    Şimdiye kadar böceklerin kuvvetliliği-ne dair çok şey söylendi. Minicik bir karınca, ağırlığının 50 misli bir yükü taşıyabilir. Kuvvetli bir bal arısı, tekerlek gibi bir cismin üzerine yükünü koyduğu zaman, ağırlığından 300 defa daha ağır yükleri taşıyabilir.

    Güçlü kaslarla donatılmış bir filin sadece hortumu, vücudumuzdaki kas sayısının yaklaşık 70 mislini (40000) ihtiva eder. Fil bu hortumuyla, bir ağacı dozer gibi köklemekten, bir toplu iğneyi toplamaya kadar her işi yapabilir.

    Dünyanın en uzun sıçrayıcılarından biri de pirelerdir. O kendi uzunluğunun 350 katında bir mesafeye (40 cm) sıçrayabilir. 180 cm. uzunluğunda bir kişi için bu yaklaşık İstanbul boğazının bir yakasından diger yakasına atlamaya benzer. Atlet hayvanlar arasında yorulmaz bir atlet de fare piresidir. O, üç gün boyunca, durmaksızın saatte 600 kere sıçrayabilir.

    Şimdiye kadar kaydedilen en hızlı kas hareketi "Chironomus plumosa" adlı titrek sineklere aittir. Bu minicik, güçlü böcek, kanatlarını dakikada 133.000 kere çırpabilir. Bu rakam insanın saniyenin 25'inde biri kadar süren göz kırpmasından 100 kere daha hızlıdır.

    Tohumlarını mancınık ile atan acıdülek bitkisinin meyveleri içinde, tedrici olarak artan 2 - 3 atmosferlik bir iç basınç meydana getirilir. Yaklaşık aynı basınç bir otomobil lastiğinde vardır. Tıkacın patlamasıyla fırlayan tohumların ilk hızları saat de 50 km'ye ulaşabilir. Aynı mekanizma ile tohumlarını etrafa neşreden "ökse" otunun tohumları saatte 70 km. hız yapar. Bu hızla katettiği mesafe de 12-15 metre arasında değişir.


    Karada, havada veya denizde kuşlar hareket "uzman'larıdır. Devekuşu iki bacağı üzerinde 135 kg. vücud ağırlığını taşıyarak saatte 50 km. yol alır. Hint Sağanının uçuş hızı saatte 160 km'yi geçer. Gentoo Pengueni saatte 35 km. hızla yüzebilir. Bu hızla penguen en hızlı yüzen deniz hayvanlarından biri olan Yunus balıklarına ayak uydurabilir
     
  2. urfalıfatih

    urfalıfatih Active Member Üye

    paylaşımınız için teşekkürler
     
  3. DoganBeq

    DoganBeq Active Member Üye

    paylaşım için tşkler
     

Sayfayı Paylaş