Archocentrus sajica (Sayika Cichlid)

Konusu 'Akvaryum Ve Deniz Canlıları' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 26 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    [​IMG]

    Latince Adı: Archocentrus sajica

    Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika'nın Pasifik Okyanusu'na yakın kesimleri.

    Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.

    Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

    Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.

    Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

    Cinsiyet Ayrımı: Erkekler renkleri ve kafa yapılarıyla kolayca ayırd edilebilirler. Dişiler üreme dönemlerinde daha koyu renk alabilir. Erişkin erkekler kafa yaparlar. Resimlerde üstteki balık erkek, alttaki dişidir.

    Üreme: Düz yumurta dökerler. Üreme dönemlerinde çok güzel renklere bürünürler. Üreme zamanları akvaryumun her yerini kazacaklardır. Bu dönemlerde akvaryumda bitkiler varsa onların yeri sabitlenmelidir. Tek eşlidir.

    Sıcaklık: 24-27°C

    En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

    En Az Akvaryum Hacmi: 150lt

    Su Sertliği: Sert

    pH: 7.5

    Zorluk Seviyesi: 2

    Genel Yorum: Çeşitli renk varyasyonları vardır. Üreme dönemleri hariç barışçıl bir balıktır. Erkekler daha büyük olur ve yaşlandıkça kafalarında hörgüç oluşur. Cichlide başlamak için ideal bir türdür. Bitkili akvaryumları sever. Ayrıca bitkili akvaryumlarda muhteşem renklerini daha rahat ortaya çıkarır. Akvaryuma kayalar ve saklanma yerleri de konulmalıdır. Küçük akvaryumlarda çift olarak bakmak uygun değildir; diğer türler için tehlike oluşabilir. Yine küçük akvaryumlarda bir çiftten fazla bakılmamalıdır.


    Aktavist Yorumları: 1) Bölgeci ve hareketli bir balık çok güzel renklere bürünebiliyorlar.Erkek ve dişi üreme dönemi nöbetleşerek yumurtaları savunuyorlar,tam bir işbirliği var,izlenimi çok zevkli.Üreme döneminde elinizi akvaryuma; yumurtalarının yanına kadar soktuğunuzda elinize bile vuruyorlar.(tecrübe ile sabit)

    2) Büyük akvaryumlar için çok iyi bir balık olup; dişisi ve erkeği kolay tespit edebilen, kolay üreyen, sadece yavrulama döneminde agresif olan, yavrularını iyi korumaya çalışan, hatta yavruları için çetin çatışmalara girip sakat kalacak kadar iyi bir balık çeşididir. Karma akvaryumlar için tavsiye ederim.


    3) Sajica çok değişik renkleri bulunan, Avrupa'da da çok sevilen çok uyumlu bir balık. İzlenimi zevkli, bakımı kolay. Büyük akvaryumlarda beslenirse daha iyi olur. Türkiye'de de iyi tanındığı takdirde çok çok sevileceğini düşünüyorum
     
  2. buludi

    buludi New Member Üye

    Paylaşım için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş