2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri holanda 2 türkiye 0

Konusu 'Spor genel' forumundadır ve guvercinurfa tarafından 8 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda ile karşılaştı. Millilerimiz, grubun ilk maçında rakibine 2-0 mağlup olarak elemelere kötü bir başlangıç yaptı...

    HOLLANDA 2-0 TÜRKİYE

    Stat: Amsterdam Arena
    Hakem: Carlos Velasco Carballo

    Hollanda: Krul, Janmaat (Dk.46 Van Rhijn), Heitinga (Dk.86 Vlaar), Martins Indi, Willems, Sneijder, Clasie (Dk.50 Fer), Strootman, Narsingh, Van Persie, Robben
    Teknik Direktör: Louis van Gaal

    Türkiye: Tolga, Hamit Altıntop, Ömer Toprak, Semih Kaya, Hasan Ali, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk.60 Nuri Şahin), Tunay (Dk.82 Mevlüt), Arda, Sercan (Dk.70 Burak), Umut Bulut
    Teknik Direktör: Abdullah Avcı

    Sarı Kartlar: Hasan Ali, Tunay (Türkiye)

    Goller: Dk.16 Van Persie, Dk.90 Narsingh (Hollanda)

    NOTLAR... NOTLAR..
    FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

    Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, saatler önce maçın oynandığı Amsterdam'daki Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan gurbetçilerin şovuna Hollandalı taraftarlar da zaman zaman eşlik etti.

    50 bin kişilik Arena Stadı'ndaki biletlerin tümü satılırken, Türk tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Türklerin maça yoğun ilgileri maçtan günler öncesinde biletlerin tükenmesine yol açarken, taraftarlar biletlerin karaborsada yüksek fiyatlara satıldığını dile getirdiler.

    Hollanda pasaportuna sahip bazı Türklerin ise maçı Hollandalı taraftar arasında izlerken, tribünlerin farklı kesimlerine asılan Türk bayrakları da dikkati çekti. Takımların sahaya ısınma için çıkmalarından itibaren tezahüratlarına başlayan gurbetçilerin, Galatasaray ve Fenerbahçe bayrakları da astıkları görüldü.

    İki ülke arasında resmi ilişkilerin 400. yıldönümüne denk gelen maçı, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'nin yanı sıra Hollanda'da bulunan kimi Türk kökenli siyasetçiler ile işadamları da izledi.

    Maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı
    Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

    Maçın başında başında seyircilere hitap eden her iki ülke milli takım kaptanları dostça bir karşılaşma olması temennisinde bulundu.

    Türkiye ile Hollanda şimdiye kadar toplam 8 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 3'ünde Hollanda, ikisinde ise Türkiye sahadan galip ayrılırken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. İki ülke arasında en son 17 Kasım 2010 tarihinde Amsterdam Arena Stadı'nda oynanan özel karşılaşmayı Hollanda Klaas Jan Huntelaar'ın attığı golle 1-0 kazanmıştı.

    Maçta yapılan anonsta seyircilere takımlarını pozitif şekilde desteklemeleri istenirken, statta meşale yakılmasının yasak olduğu, yakanlara 18 ay, statlara giriş yasağı ve 400 avro ceza verileceğine dikkat çekildi.

    MAÇTAN DAKİKALAR
    1. dakikada sol köşeden kullanılan kornerde ön direkte Ömer Toprak'ın kafa vuruşu az farkla uzak direğin yanından auta çıktı.

    15. dakikada soldan son çizgiye inan Tunay Torun'un içeriye yaptığı ortada Indi'nin ters kafa vuruşu kaleciyi geçti. Bu oyuncu son anda ayak koyarak çizgi üzerinden topu kornere gönderdi.

    17. dakikada Sneijder'in sol köşeden kullandığı kornerde altıpas önüne doğru yaptığı ortaya Van Persie yükselerek kafayı vurdu ve top gitti. 1-0

    23. dakikada Sercan Saraer şık çalımlarla ceza sahasına yaklaştı ve hafif sol çaprazdan sert vurdu, top kaleci Krul'da kaldı.

    24. dakikada Willems'ın hatasında topu kapan Arda Turan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Arda'nın yerden vuruşu kaleci geçerek sol direğin dibinden auta çıktı.

    31. dakikada Hamit'in çıkarken kaptırdığı topa ceza sahasında giren Van Persie'nin yerden sert vuruşunda defansın ayak koyarak topu tehlikeyi uzaklaştırdı.

    41. dakikada Tunay Torun'un soldan kullandığı serbest vuruşta altı pas önünde Umut'un kafa vuruşunda yükseklik kazanan top kaleciyi geçti üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında sol çaprazda Arda'nın röveşata denemesi auta çıktı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı Hollanda'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    57. dakikada Umut'un indirdiği topta Hamit'in yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Krul güçlükle topu kornere çeldi.

    64. dakikada Sneijder'in pasında soldan ceza sahasında giren Robben'in vuruşunda kaleci Tolga'yı geçen top takım arkadaşı Van Persie'nin kafasına çarparak auta çıktı.

    65. dakikada Tunay'ın pasında sağdan son çizgiye inen Arda'nın ortasında altıpas önünde Sercan'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

    73. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından direk kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Tolga iyi uzanarak topu kontrol etti.

    90+3'de savunmanın arkasına atılan derin topta kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Narsingh'in aşırtma vuruşunda top ağlara gitti. 2-0

    Mücadele 2-0 Hollanda'nın galibiyetiyle tamamlandı.
     

Sayfayı Paylaş