öpüşen gurami balığı (Helostoma temminckii)

Konusu 'Akvaryum Ve Deniz Canlıları' forumundadır ve fener63 tarafından 18 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. fener63

    fener63 Member Üye

    [​IMG]



    Öpüşen Gurami (Helostoma temminckii)

    Latince Adı: Helostoma temminckii
    Habitatı ve Anavatanı: Tayland
    Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul.
    Davranış Biçimi: Barışçıl.
    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl.
    Yüzme Seviyesi: Tüm Seviyeler
    Cinsiyet Ayrımı: Dişilerin karnı üreme dönemi şişer.
    Üreme: Diğer labirentliler gibi su üstüne köpükten yuva yapmazlar. Yüzlerce hatta sayısı bine varan yumurta dökerler. Yumurtalamadan sonra anne baba akvaryumdan ayrılmalıdır.
    Sıcaklık: 24-28 C
    En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm
    En Az Akvaryum Hacmi: 300 lt
    Su Sertliği: Yumuşak-Orta
    pH: 6.5 - 7.5
    Zorluk Seviyesi: 2
    Genel Yorum: Labirentli balıklar az oksijen bulunan sularda yaşamak için evrimleşmişlerdir. Su bol oksijenli de olsa solungaçları yeterli oksijen alamaz bu yüzden ara sıra su yüzeyine çıkarak hava alırlar. Adlarını öpüştükleri için alırlar öpüşmelerinin nedeninin güç gösterisi olduğu sanılmaktadır.


    Öpüşen gurami (Helostoma temminckii), doğal yaşam alanı Güney Asya coğrafyası ve Tayland olan bir balık türü. Akvaryum severlerin sergilediği öpüşme hareketinden ötürü ilgisini çekmiştir. Aslında sanıldığının aksine bu balıkların birbirlerine sevgi gösterisi değil güç sınama mücadelesidir. Öpüşen gurami diğer labirentli (beta) solunum yapan balıklar gibi su üstünden hava alma ihtiyacı hisseder. Barışcıl balıklardır özellikle gurami ailesinden diğer türlerle iyi geçinirler.


    Yaşam şartları

    Diğer tropikal balıklar gibi 20 derece üstü ideal 28 derece su sıcaklığında yaşarlar. Doğal hayattaki yaşam alanlarındaki su düşük ph değerine sahiptir. Beslendiği akvaryumlardaYosun benzer su değerleri taklit edilmelidir. Bitkili akvaryumlarda rahat edeceklerdir. benzeri (java moss, java fern) bitkilerin içinde yaşayabilecek minik canlıları tüketmeyi severler.

    Üreme ve beslenme

    Benzer türler gibi su üstüne köpük yuva yapmazlar. Yumurta dökerek ürerler. Anne baba yumurtayı döküp dölledikten sonra üreme akvaryumundan çıkarılmalıdır. Bitkisel ağırlıklı yemlerle (spirulina vs.) beslenmeli düzenli aralıklarla örneğin haftada bir canlı yem ihtiyaçları ihmal edilmemelidir.
     
  2. guvercinurfa

    guvercinurfa Well-Known Member Yönetim Üyesi

    ellerine sağlık güzel paylaşım teşekkürler
     
  3. ibo

    ibo Active Member Üye

    Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş paylaşımınız için teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş