Çil Keklik Üretimi Başladı

Konusu 'Keklik' forumundadır ve fırat68 tarafından 17 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. fırat68

    fırat68 Active Member Üye

    Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’nda Çil keklikleriden ilk yumurtaların alınmaya başlandığı belirtildi.

    [​IMG]
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’nda Çil keklikleriden ilk yumurtaların alınmaya başlandığı belirtildi.

    Kuşçu, Şuhut Keklik Üretim İstasyonu’nda 2009 yılından itibaren, her yıl artarak devam edem Kınalı keklik üretiminin yanında 2013 yılında da çil keklik üretimi çalışması başlandığı, Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Çil kekliklerin üretiminde büyük başarı sağlanarak 250 damızlık anaç Çil kekliğin üretimi başarı ile tamamlandığını söyledi.

    2014 yılında üretilen bu 250 damızlık Çil keklik ile yumurta üretiminde geçilmesinin hedeflendiğini kaydeden Kuşçu, “Ancak Kınalı keklik üretiminden farklı özellikte olan bu hayvanların çok hassas olduklarından kafeslerde yan kafesleri görmemeleri için özel aparatlar takılarak bire bir olarak eşleştirilmiştir. Üretim çalışmasında yaklaşık bir aylık bir süre sonunda kekliklerin yumurtlamaya başladıkları gözlenmiştir. Bu çalışmalar sonunda tesisimizde 2014 yılında 14 bin K0ınalı keklik ve 2 bin çil keklik üretilmesi ve üretilen çil kekliklerin önümüzdeki yıllarda doğaya yerleştirilmesinin planlanmaktadır. Bu çalışmaların özel sektörde keklik üretimi yapmak isteyen girişimcilere de örnek teşkil etmesi bakımından önemlidir. Şuhut Keklik Üretim İstasyonumuzda Kınalı keklik üretimimizin yanında, Çil keklik üretiminin de artarak devam edilecektir” dedi.

    Kaynak:Yabantv.com
     

Sayfayı Paylaş